(recept
si oblíbilo 9 návštěvníků)
Piškotový zákusek s krémem z mandarinek a šlehačky HRK-HRK- rychlovka
Potřebné ingredience
Piškot do kulaté formy: 3 vajíčka, 100g cukr krystal, 120g polohrubé mouky
Krém: 1 smatana ke šlehání - ale POZOR jen od OLMY!!!!!, 1 kompot mandarinkový, 1 pudink bez vaření vanilka Dr.Oetker
Granko
Postup přípravy
Začneme piškotem - v míse šleháme 3 celá vejce s cukrem cca 3 minuty, pak k tomu přidáme mouku a lehce zašleháme. Těsto vylijeme na vymazaný, vysypaný kulatý plech a pečeme při 160 stupních dozlatova cca 10-15 minut.
Po vychladnutí korpus natřeme krémem: do mísy nalijeme šlehačku od OLMY, pudink bez vaření, kompot mandarinek i se šťávou. Mísu uzavřeme a zaštěrkáme 10 krát. Já štěrkala víc krát, až šlo slyšet, že je krém hotový - vše se spojilo dohromady.
Poté krém natřeme na korpus a posypeme grankem.
Tento zákusek se dá konzumovat hned, ale já ho mám raději vychlazený.
Je to rychlovka pokud vám někdo přijde nečekaně na návštěvu a vy máte zrovna tyto ingredience doma.
Pokud chcete dělat zákusek na plech - všechny suroviny zdvojnásobíte. Nebo si koupíte hotový korpus a krém je hotov za 3 minuty i s namazáním!!!!!
Tento recept mám od své tety z Kateřinic a je super.Tímto ji děkuju.
Po vychladnutí korpus natřeme krémem: do mísy nalijeme šlehačku od OLMY, pudink bez vaření, kompot mandarinek i se šťávou. Mísu uzavřeme a zaštěrkáme 10 krát. Já štěrkala víc krát, až šlo slyšet, že je krém hotový - vše se spojilo dohromady.
Poté krém natřeme na korpus a posypeme grankem.
Tento zákusek se dá konzumovat hned, ale já ho mám raději vychlazený.
Je to rychlovka pokud vám někdo přijde nečekaně na návštěvu a vy máte zrovna tyto ingredience doma.
Pokud chcete dělat zákusek na plech - všechny suroviny zdvojnásobíte. Nebo si koupíte hotový korpus a krém je hotov za 3 minuty i s namazáním!!!!!
Tento recept mám od své tety z Kateřinic a je super.Tímto ji děkuju.
upečený korpus ze3 vajec
suroviny na krém - POZOR jen tuto šlehačku!!!!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Matin+Sisa
(upraveno)
14. 2. 2015, 9:05
díky za recept,dělám běžně na plech,ale dnes jsem potřebovala udělat dortík .Mmch,kde kupujete ty mandarinky?Já znám jen v plechu
arabelka
(upraveno)
15. 2. 2015, 8:33
@Matin+Sisa
.Mandarinky kupuju v Kauflandu. Ale poslední dobou už je tam moc nemají. Škoda, protože chuťově jsou nejlepší co jsem kdy jedla.
Anyes
(upraveno)
8. 7. 2009, 14:27
Přesně to jsem potřebovala. Abych nemusela dělat složitě korpus. Žádné: ušleháme bílky... Parádička. Do krému jsem dala jednu zakysanou smetanu, jednu smetanu ke šlehání (uplně neznačkovou a v pohodě), puding a ty mandariky. Skvěle se to nahrkalo. Díky za inspiraci.
Jeduna
(upraveno)
10. 10. 2008, 20:24
tak tuhle velmi dobře znám je naprosto úžasný a já kupuji šlehačku v penny s tou je to taky tuhé od olmy nemám zkušenost ale to nevadí
arabelka
(upraveno)
11. 10. 2008, 6:57
@Jeduna
dík za radu
janajananova
(upraveno)
10. 10. 2008, 20:16
zrovna jsme si na tom pochutnali, nakrájela jsem na piškot před pečením zbylí marcipán od potahování, a dala jsem do "hrkaniny" jahodový kompot
arabelka
(upraveno)
11. 10. 2008, 6:57
@janajananova
kaktus
(upraveno)
10. 10. 2008, 14:21
Tento moučník dělám a je fakt moc dobrý, jen by mně zajímalo, proč píšete, že má být jen šlehačka od Olmy, jiná ne? Já to dělám z jakékoliv a bez problémů
arabelka
(upraveno)
10. 10. 2008, 15:29
@kaktus
Bylo mi tetou řečeno, že se několikrát krém nepovedl z jiné šlehačky, protože třeba od Kunína, je dost tekutá. Neztuhne tak dobře jak od Olmy. Záleží na každém